Hondenschool in Emmen - Opleidingscentrum Hond en Baas | Klazienaveen - Drenthe

Hondenschool in de buurt van Emmen: Opleidingscentrum Hond & Baas

Onze hondenschool in de omgeving van Emmen (Schoonebeek) in Drenthe bieden wij diverse puppycursussen en hondentrainingen aan. Voor ons complete aanbod kunt u kijken bij ons lesaanbod. Hieronder vindt u een korte introductie van al onze medewerkers.

Herma van der Weerd (eigenaar OHB) - instructeur

Sinds 1998 woon ik in Schoonebeek. We hebben thuis altijd honden gehad, maar in 1998 kreeg ik mijn eerste eigen hondje van mijn zusje. Een Jack Russell, genaamd Kwiebus. Daarna volgden velen, maar dit waren allemaal “afdankertjes”. Mensen die de hond niet meer wilden, kwamen bij ons terecht. Ze bleven bij mij tot hun dood. Ik wilde heel graag een kruising, omdat ik altijd van mening was dat ze sterker waren dan rashonden. Zo begon in 2012 mijn avontuur met Roemeense honden en ook mijn interesse in het gedrag van honden. Ik heb op dit moment zes buitenlandse honden en vind dit geweldig. Na een aantal jaren les gegeven te hebben bij een andere hondenschool, vond ik het tijd om van mijn hobby mijn werk te maken.

Mijn doel is honden, op een positieve manier, een fijne huisgenoot te laten worden. Een hond heb je namelijk voor het leven en niet voor even. Ik ben gediplomeerd Kynologisch Instructeur en volg elk jaar vervolgcursussen om bij te blijven. Sinds mei 2021 ben ik ook gediplomeerd Activiteiten Coach. Het doel van een activiteiten coach is om het welzijn van uw hond te bevorderen. Voor meer informatie, kijk onder het tabje lessen, Activiteiten Coach.

Ik ben heel trots op "mijn" team instructeurs en gastdames en heer. Iedereen zet zich voor de volle 100% in om het u en uw hond naar de zin te maken. Hieronder kunt u alvast kennis met ze maken.

Henk van Wijk - instructeur en gedragstherapeut

Mijn naam is Henk van Wijk in 2020 ben uit van Oude meer, Noord-Holland, verhuist naar het mooie Exloo. Ik ben geboren in Drenthe en opgegroeid met honden.

Het trainen van eigenaren met hun hond is begonnen bij de Dierenbescherming. Omdat ik mij meer wilde verdiepen in het fenomeen hond en de eigenaar achter de hond, ben ik de opleiding tot gedragstherapeut gaan volgen bij het kynologisch adviesbureau DogVision. Ik heb voor DogVision gekozen, omdat de opleiding is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en het bureau voldoet aan de kwaliteitscontrole voor kort beroepsonderwijs.

Fulltime bezig zijn met eigenaren en hun hond is mijn passie. Ik ben middels ben gestopt met mijn werk bij en voor de Koninklijke marechaussee op de luchthaven Schiphol en ben ik weer terug in de mooie provincie Drenthe.

 De basisopvoeding van honden is belangrijk en daarom heb ik mij als kynologisch instructeur aangesloten bij het team van Opleidingscentrum Hond en Baas.

Alles op het gebied van Gedragstherapie vindt u op de daarvoor bestemde pagina op de site van Opleidingscentrum Hond en Baas.

 


 
 

Leonie Janssen - instructeur

Mijn naam is Leonie, ik ben getrouwd en samen hebben wij 2 kinderen. Ook hebben wij twee honden (een Mechelse herder en een Chihuahua), een kat en tamme ratjes. Een heerlijke beestenboel! Mijn hobby's zijn paarden en honden. Ik ben van kleins af aan opgegroeid met honden. We hebben verschillende rassen gehad, maar bij mijn ouders thuis was het vooral border collies. Toen ik samen ging wonen heb ik mijn eerste herder gekregen. Met deze hond ben ik zelf gaan trainen. In 2018 kwam mijn Mechelse herder pup. Tijdens de training van mijn hond kreeg ik de kans om op een hondenschool les te gaan geven. Eerst een tijdje stage gelopen, veel geleerd en daarna ben ik zelfstandig les gegeven. Ook heb ik de opleiding ABA 1 en 2 gehaald in 2019.

Saskia van den Heuvel - instructeur

Mijn naam is Saskia en ik woon samen met mijn man en onze huisdieren net over de grens in Duitsland.

Ik ben opgegroeid met veel soorten dieren en ook altijd werkzaam geweest in de dierenwereld. Ooit was ik dierenarts assistente, heb ik bij een manege gewerkt en in een dierenwinkel.

Ook heb ik de opleiding tot hondentrimmer gevolgd en jaren een eigen trimsalon gehad.

Daarnaast heb ik altijd een grote passie gehad voor het trainen van dieren en zo ook verschillende opleidingen gedaan. Ik ben gediplomeerd Kynologisch Instructeur en heb deze opleiding bij de Tinley Academie gedaan.

  

Gastvrouw en heer

Wij zijn Ron en Eggie Fidom wij wonen op Erica en in het dagelijks leven brengt Ron gebruikte auto’s aan de man en werkt Eggie in haar eigen salon als Pedicure en Schoonheidsspecialiste. In de ruim 40 jaar die we samen zijn hebben we verschillende honden gehad, we zijn begonnen met 2 Boxers en daarna alleen maar Franse Bulletjes, ook nu hebben we nog 2 Bulletjes.  Heel belangrijk vinden wij een goed opgevoede en gesocialiseerde hond en daarvoor is men naar onze mening bij Hond & Baas op de juiste plek, met hand en span diensten willen wij daar graag een steentje aan bijdragen.

We zijn aanwezig op Woensdagavond en Donderdagavond om jullie van dienst te kunnen zijn.

Gastvrouw

Hoi, ik ben Ankie. Doordat ik met onze airedale Ted aan het trainen was bij Hond & Baas, werd ik aangestoken met het hondenvirus. En ik kan je vertellen, dat is zo leuk, om al die trouwe viervoeters te zien genieten. Ook de koekjes vinden ze heerlijk hier. Vandaar dat ik hier nu Gastdame ben. Hopelijk tot ziens.

Gastvrouw

Hallo, ik ben Joke en sinds oktober om de andere zaterdag als gastvrouw aanwezig bij Hond en Baas. Als levenscoach geniet ik telkens weer van de interactie tussen Hond en Baas. Ik woon net over de Duitse grens richting Georgsdorf met mijn man en onze Mechelse herder Kali.

Instructeur in opleiding

Mijn naam is Wendy Tempelman, getrouwd met Gerwin en woonachtig in Coevorden.  Wij hebben geen kinderen maar zijn wel omringd door onze hond Olaf, 9 Brits kortharen( cattery), kippen en vissen.

Van baby af aan heb ik altijd dieren om me heen gehad, opgegroeid met honden, konijnen, kippen, cavia’s, hamsters en was altijd te vinden op de boerderij van kennissen.

Door een plotselinge wending op het werk begin dit jaar heb ik besloten mijn hart te gaan volgen en te gaan werken met dieren om heen. Zo ben ik nu begonnen met de opleiding dierenartsassistente en heb ik de eerste modules bij Tinley academie voor de opleiding Kynologisch instructeur doorlopen. Momenteel ben ik assistent instructeur op de zaterdagochtend bij OHB.

 

Gastvrouw

Ik ben Anita Harpe en woon in Schoonebeek met 5 katten en 2 kipjes.

Ik ben een echte dierenvriend en vind honden ook erg leuk.

Ik heb vorig jaar al eens meegeholpen met de puppyspeeldag en dat was ook erg leuk om te doen.

Daarom denk ik dat ik het ook heel leuk vind om op dinsdagavond te helpen.

Gastvrouw

Hoi, mijn naam is Sarina. Woonachtig in Zwartemeer samen met mijn vriend Teun en onze Franse bulldog James. Van huis uit ben ik opgegroeid met verschillende hondenrassen (Bouvier, Golden retriever, Rottweilers en Cane Corso).Toen we gingen samenwonen, mocht een hond natuurlijk niet ontbreken! Nadat we onze eerste Franse bulldog op 8-jarige leeftijd hebben moeten laten inslapen, kwam James op ons pad. 

James hebben wij als herplaatser van 2 jaar gekregen en om hem nog wat bij te brengen en een band samen op te bouwen, zijn we gaan lessen bij Hond & Baas. Inmiddels zijn we heel wat certificaten verder en vinden we het allebei nog steeds erg leuk. Zo leuk zelfs, dat ik op vrijdagavond gastvrouw ben bij Hond & Baas!

Contact

Opleidingscentrum Hond en Baas

Industrieweg 15b
7761 PV Schoonebeek

Email: info@opleidingscentrumhondenbaas.nl 
Telefoon: 06-47 161 165 

Algemene Voorwaarden 

Search